JAKTSÄSONGEN 2020
SOM AKTIV JÄGARE KRÄVS RÄTT UTRUSTNING
DJURSHOLMS JAKT TIPSAR VÅRA MEDLEMMAR OM BRA PRODUKTER

Här kommer du får tips om vad som gäller inför kommande säsong.
Detta är produkter som vi själva använder privat och under våra
jakter. Vi har testat dessa produkter noggrant och det är bara det
bästa som hamnar på vår tips sida. Dessa produkter har vi genom
samarbetspartners och sponsorer fått ta del av under den gångna
säsongen så prisbilderna kan variera något. Priserna är ca pris så
kontakta gärna din lokala vapenhandlare för dem senaste
priserna och utbudet från dessa varumärken.

Mycket nöje.
Patrik Bunge-Meyer
Yrkesjägare/Djursholms Jakt

Lappland GTX är en lätt, smidig och mycket komfortabel högskaftad känga. Kängan utvecklades för jägare som vill ha en smidig känga vid exempelvis smygjakt.

Kategori A; modellen är lämplig för lättare vandringar och promenader. Fodrad med GORE-TEX® Performance Comfort Footwear för 100% vattentäthet och god andning. Urtagbar Air Active innersula. Slitstark yttersula av Vibram® - Urban Walker. Unisexstorlekar.

www.meindl.se
www.moxterpro.se
Pris: Ca 2.695Dovre Extreme GTX® wide är Meindls storsäljande jaktmodell med högsta kvalitet och komfort. Det är en mycket stabil, vridstyv och rymlig jakt- och vandrarkänga med GORE-TEX® och högt skaft. 

Kategori BC; modellen är lämplig för tuffare vandringar och mycket packning/utrustning. Fodrad med GORE-TEX® Performance Comfort Footwear för 100% vattentäthet och god andning. Vridstyv och sidostabil - håller foten på plats i alla lägen.DIGAfix® för hälfixering och stadiga hakar för snabbsnörning. Rullsula för bekväm och avlastande gång och en uppdragen gummering för att bättre tåla slag och stötar i oländig terräng.

Bredare läst än normalläst. Urtagbar och tvättbar Air Active® Soft Print drysole innersula. Yttersula Meindl Multigriff® av Vibram®. Tillverkad i vaxat nubuckläder för extra lång hållbarhet.

www.meindl.se
www.moxterpro.se
Pris: Ca 3.595Produkt: Meindl Kansas GTX är stabila och lätta kängor med ovandel i nubuckläder och med GORE-TEX®-membran för 100% vattentäthet och god andning.

Tillverkad i vaxat nubuckläder för extra lång hållbarhet. Uppdragen gummering framtill för att bättre tåla slag och stötar i terräng. Yttersula Meindl Multigriff® av Vibram® och PU mellansula för god stötdämpning. Urtagbar och tvättbar Air Active® Soft Print drysole innersula. DIGAfix® för hälfixering och stadiga hakar för snabbsnörning.Utmärkt, bekväm, slitstark känga som tar dig genom vått och torrt i många år. Normal herrläst. Finns även som Lady-modell.

www.meindl.se
www.moxterpro.se
Pris: Ca 2.495Produkt: Icom Pro Hunter - F34 BTI
Varumärke: Icom
Djursholm Jakt vill verkligen puscha för att den aktiva jägaren köper rätt produkter från början.Många går i fällan och köper en bilig radio som bara efter en månads förbrukning inte funkar som den ska.

Snåla inte när det gäller jaktradio!
Marknadens mest uppskattade 155 MHz radio laddad med viktiga funktioner som Whisper Mode™, scrambler och nu också med Bluetooth somstandard. Radion är IP65-klassad, slagtålig och har dessutom hela 5 års garanti.

Levereras med:
Inbyggd Bluetooth, 2700 mAh batteri, laddare,öronmussla och antenn.


www.icom.nu
Pris: Ca 6.500kr

Produkt: Nordic JoF7
Varumärke:
Eka Knivar
Fastkniv typ "Skinner" utformats i samarbete med den svenska jakten tidskriften "Jaktmarker och fiskevatten". Ergonomiskt oljade trähandtag rutmönstrad för optimalt grepp och unikt utformade för att hantera hela slakt processen.

www.eka-knivar.se
Pris: Kommer
Produkt: Nordic H8
Varumärke:
Eka Knivar
Utpräglad jaktkniv, genomtänkt i varje detalj. Brett blad med rätt flå linje. Perfekt balans tack vare full, bred tånge. Blad av kirurgiskt Sandvik svenskt stål för skarpaste och mest varaktiga kant. Ergonomisk rutig oljade trähandtag för att uppnå ett optimalt grepp."Patented"

www.eka-knivar.se
Pris: Kommer
Produkt: W11
Varumärke:
Eka Knivar
Optimal kniv för äventyr, jakt och vildmarksliv. Långt eggsvallsslipat blad i 4 mm tjocklek. Räfflat tumgrepp på bladets ovansida för säkert grepp. En riktig brukskniv. Perfekt balans tack vare full, bred tånge. Blad av kirurgiskt Sandvik svenskt stål för skarpaste och mest varaktiga kant. Ergonomisk rutig oljade trähandtag för att uppnå ett optimalt grepp. Nordic W11 är en av de bästa överlevnad knivar ännu.

www.eka-knivar.se
Pris: Kommer
Produkt: Slaktset i världsklass!
Varumärke:
Eka Knivar

Toppkvalitet SlaktSet med 1 flåkniv (Bladlängd 150 mm. Totallängd 280 mm. Bladtjocklek 2.6 mm), och 1 styckkniv (Bladlängd 150 mm. Totallängd 280 mm. Bladtjocklek 2.6 mm), 1 buköppnare (Bladlängd 80 mm. Totallängd 210 mm. Bladtjocklek 2.9 mm), och 1 skärpstål (Stållängd 150 mm. Totallängd 290 mm). Skaft av Santoprene (TM), greppvänligt och slitstarkt. Rosttrögt högvärdigt stål för bästa skärpa och hållbarhet. Levereras med nylonfodral samt hölster att spänna runt höften vid styckningsarbetet.


www.eka-knivar.se
Pris: Kommer
Produkt: Swingblade - med buköppnare
Varumärke:
Eka Knivar
EKA’s patenterade succé-kombikniv med dubbla funktioner och spärr. Buköppnaren med rundad spets underlättar arbetet med att passa och flå. Snittytorna blir skarpa och risken för att vom och benhinnor skadas minimeras. Knivbladets utformning är optimerad för att flå, men fungerar även bra att tälja grillpinnen.

www.eka-knivar.se
Pris: Kommer


Produkt: Köttsåg - kombisåg
Varumärke:
Eka Knivar

Synnerligen användbar Kombisågen Viking är en mycket flexibel såg som är användbar vid många tillfällen, i hemmet, på landet eller i skogen. Ja, kort sagt överallt där man behöver såga. Eftersom sågen är hopfällbar är den lätt att ta med sig i till exempel ryggsäcken, bilen, husvagnen eller verktygslådan. I hopfällbart läge är sågbladen infällda i ramen vilket gör både transport och förvaring säker.

Sågen kan utrustas med 3 sågblad för att såga i trä, metall eller Kött. Kombisågen är tillverkad av aluminium och plastprofiler vilket gör den lätt och smidig men samtidigt robust att arbeta med.

www.eka-knivar.se
Pris: Kommer

Produkt: Slaktset
Varumärke:
Eka Knivar
EKA's FireSharp, is an innovative combination of 2 Sharpeners and 1 Fire Starter. The sharpener with crossed carbide blades provides a quick edge setting, while the crossed ceramic blades provide a razor sharp edge. The Fire Starter consists of 1 foldable Fire Steel and 1 mobile striker to makes fire building easy in any weather, at any altitude. It works equally well when wet or dry.

The EKA FireSharp is highly recommended for armies, survival experts, hunters, fishermen and campers. The FireSharp is the perfect companion to any EKA knife.


www.eka-knivar.se
Pris: Kommer
Produkt: Primos Trigger Stick Tri-Pod
Varumärke: Z-aim

Primos Trigger Stick tri-pod
Ett makalöst skjutstöd med 3D upplevelse! Tryck bara in avtryckaren så frigörs alla ben samtidigt och du kan höja, sänka, vinkla hur som helst - sekundsnabbt!Man måste uppleva för att förstå hur effektiv detta stöd är.

Utrustat med V-klyka med gummirem om man vill låsa bössa, klykan kan vridas till den vinkel man vill ha i förhållande till benen. Optimalt för stånde, knästående, sittande skytte! Fungerar lika bra som kamerastativ, du skruvar bort klykan och har skruven till kamerafäset. Justerområde: från 73.5cm till 157.5cm

http://z-aim.com
Pris: 1.595Produkt: Optifade Action Coat
Varumärke: Chevalier

3831C Optifade Action Coat

En stor nyhet för i år är Gore-Tex kamouflagemönster Optifade som vi satt på ett lätt skalplagg där Gore-Tex membranet laminerats mot yttertyget av tyst borstad microfiber. Jackan har nätfoder för maximal ventilation och låg vikt. Vattentäta dragkedjor. Fleecefodrade värmefickor. Radioficka med hörselutgång på
insidan av jackan.

Rymlig ryggficka. Ventilerande dragkedjor under ärmarna. Förvaringsfickor med patronhållare. Napoleonficka och fickor för pejl, radio och telefon


Storlek: S-3XL
www.chevalier.se
Pris: KommerProdukt: Optifade Windstopper
Varumärke: Chevalier

5146C Optifade Windstopper

Yttertyget är i mjukaste tystaste fleece och försedd med ett windstoppermembran. Även insidan av byxorna är av fleece vilket gör dom mycket sköna att röra sig i. Byxan har förböjda knän för bästa följsamhet, elastisk midja som är förhöjd baktill samt många smarta fickor.

Finns i storlek: 48-60
www.chevalier.se
Pris: 4.745kr

Produkt: Rosebud Wool Pullover
Varumärke: Chevalier

5467G Rosebud Wool Pullover

En klassisk ribstickad ullpullover som har snygga detaljer på axlar och armbågar. Fungerar perfekt för de flesta friluftsaktiviteter. Som ytterplagg eller förstärkningsplagg, eller tillsammans med en snygg väst.

Kommer in i augusti!
Storlek: S-3XL

www.chevalier.se
Pris: Kommer

Produkt: Tycoon Softshell W hood.
Varumärke: Chevalier

Tycoon Softshell w hood 4177G
Tycoon Softshell w hood

En nyhet för i år är denna vintäta jacka med reglerbar huva. Jackan är av elastisk Polyester, så kallad soft shell med en skön insida av fleece. Windblocker
membran och dragkedjor under armarna för maximal
ventilation.

Kommer in i augusti!

Storlek: S-XXL


www.chevalier.se
Pris: Kommer

Produkt: Mosquito Camo Cap.
Varumärke: Chevalier

Mosquito Camo Cap

3336C Mosquito Camo Cap

www.chevalier.se
Pris: KommerProdukt: Aimrest
Varumärke: Aimsport Sweden AB

 ”Vid många jakt-tillfällen har jag lockats av att ta med ett traditionellt skjutstöd men det har oftast fått stanna hemma då jag inte vill ha ytterligare en pryl att bära. Funktionskravet jag ställde på konceptet var att jag hela tiden skulle ha stödet redo utan att jag behövde ”tänka på det” och att jag skulle få vapnet i stöd vid en normal anläggning. Lösningen blev att fästa stödet på handleden vilket är ett helt nytt ”angreppssätt” på problemet och så unikt att uppfinningen beviljats patent.”

aimRest™ lanseras i välsorterad svensk jakthandel i månadsskiftet november/december 2011

www.aimsport.se
Christer Svensson, 070-623 18 20
christer.svensson@aimsport.se

Bertil Rydergren, 070-518 60 00
bertil.rydergren@aimsport.se

Pris: Ca 799kr

ps://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=209&pID=89564Produkt: Astro 320 med DC40
Varumärke: Garmin

Upplev den förbättrade Astro 320

Astro 320 är mer intuitiv och enklare att använda och tar därmed hundspårningen till en helt ny nivå. Astro 320 har som första enhet funktioner som utökade kartritningsfunktioner, funktioner för BirdsEye™-satellitbilder (abonnemang krävs), vibrationsbaserade aviseringar och en 3-axlad kompass.

Tack vare en nyutvecklad antenn har den maximala räckvidden mellan Astro 320 och ett Garmin-spårningshalsband utökats med nästan 30 procent, dvs. upp till ca 15 km räckvidd i öppen terräng. Astro 320 är både stryktålig och vattentät och konstruerad för att användas i alla miljöer, oavsett om det är smuts, fukt eller vatten så är det ingen match för den här robusta enhet.
www.mkjakt.se

Pris: Ca 7.000kr

Produkt: Tre Spade T-43 Vakumpackare
Varumärke: Chevalier
Takaje är ett revolutionerande, unikt, attraktivt och funktionellt vakumsystem som i behållare kan bevara doft, form, smak och som kombinerar livsmedelssäkerhet med sparsamhet. 

Takaje Vakumpackare är en nyutvecklad vakumförpackningsmaskin för hemma och semiprofessionellt bruk. Takaje Vakuumpackare kan packa mat i präglade påsar och rullar samt i alla glasburkar med metallock, tillsammans med Takaje Vakumförslutare.

I Takaje Vakumpaket inkluderas 10 påsar,
2 förslutare och dess applikatorer.

www.followit.se

Pris: 9.300krProdukt: B525 Browning hagelbock
Varumärke: Gyttorp/Browning
B525Brownings bockhagelvapen B525 har utvecklats med optimal kombination av traditionellt hantverk och modern processteknik för högsta kvalitet.

Smäcker formgivning med hög finish på framstock och kolv i oljebonad valnöt. Piporna är hårdförkromade - anpassade och godkända för stålhagel. Avtrycket har ökad snabbhet och precision. Choker samt vapenkoffert medföljer de flesta modeller.
b

www.gyttorp.se

Pris: Fråga i butik.

Produkt: Outland Pro Action Coat
Varumärke: Chevalier
Outland har i år fått en riktigt vass uppgradering. Jackan håller dig torr och varm även under de mest extrema förhållanden.Storm, i ösregn och vid hårt arbete. Lätt skalplagg där Gore-Tex membranet laminerats mot yttertyg av borstad microfiber.

Nätfoder för maximal ventilation och låg vikt. Hängsle i jackan. Förvaringsfickor med patronhållare, upphäktbara ficklock för snabb laddning. Värmefickor, radioficka, rymlig ryggficka, pejlficka, telefonficka, Napoleonficka
och innerfickor.

Dragkedjor under ärmarna för ventilationens skull. Elastisk Gore-Tex i sidor och runt ärmar. Inbyggd buffertzon som förhindrar vatten att
vandra uppåt på jackans insida.

www.chevalier.se

Pris: 4.745krProdukt: Outland Pro Action Pant
Varumärke: Chevalier

Gore- Tex membran laminerat mot yttertyg av microfiber. Supplex-förstärkningar över knäna och nedtill. Förböjda knän. Elastisk knappförslutning av byxbenen. 2 benfickor och 2 sidofickor, alla med vattentäta dragkedjor. Extra hög rygg. Dam och herrstorlekar.

www.chevalier.se

Pris: 3.200kr

Produkt: Ultimate Knife - Bear Grylls
Varumärke: Chevalier
Nevada Woolmix med meshfoderKraftig ullmix fodrad med meshfoder.Finns i storlek: S-3XLwww.chevalier.se

Pris: 845krProdukt: Ultimate Knife - Bear Grylls
Varumärke: Gerber Gear
The Ultimate Knife is the pinnacle of Gerber’s Bear Grylls Survival Series. Intricately designed by Gerber and Bear, it’s loaded with innovations that won’t be found in any other fixed blade knife. Like everything in the Survival Series,it also includes Bear’s Priorities of Survival pocket guide. Super useful in the wild, it offers a vital edge to any survivor.

KNIFE FEATURES° ½ Serrated High Carbon StainlessSteel Drop Point Blade – Ideal for edge retention and cutting rope° Ergonomic Textured Rubber Grip – Maximizes comfort and reduces slippage° Stainless Steel Pommel – At base of handle for hammering° Emergency Whistle – Integrated into lanyard cord

SHEATH FEATURES
Fire Starter – Ferrocerium rod locks into sheath, striker notch incorporatedinto back of knife blade
° Nylon Sheath – Lightweight, military-grade, mildew resistant° Land to air rescue instructions
° Diamond Sharpener – Integrated into sheath for on-the-go sharpening

Priorities of Survival – Pocket guide contains Bear’s survival essentials
22-31-000751 Ultimate Fixed BladeOpen Length: 254 mmBlade Length: 122 mmWeight (with sheath): 390 gramWeight (no sheath): 245 gram
www.gerbergear.com

Pris: 800krProdukt: Metolius Caper
Varumärke: Gerber Gear
Låt dig inte luras av det kompakta formatet!
Detta är sannolikt den enda jaktkniv du behöver.

De integrerade fingergreppen gör att kniven kan användas mycket flexibelt och fungerar således utmärkt både vid buköppning och när bytet ska flås.Knivbladet i METOLIUS Caper har ett hårt stål som håller skärpan mycket länge.

METOLIUS Caper levereras med en smidig, hårdfodrad slida som enkelt fästs på bältet.
 
Bladlängd: 6,6 cm
Totallängd: 17 cm
Stålkvalitet: 9Cr18 – Hårt specialstål som håller skärpan länge
Vikt: 60 g (endast kniv)
www.gerbergear.com

Pris: 450kr

Produkt: Metolius EZ open 2-blade
Varumärke: Gerber Gear
Buköppnare och kniv i ett! Båda bladen är infällbara vilket ger denna kniv ett kompakt format när den inte används.

Buköppnaren, som effektivt skär inifrån och ut och på det sättet inte ”samlar hår”, har en integrerad kula på bladets topp för att förhindra att organ punkteras vid arbetet.

Utöver detta så har denna METOLIUS ett rejält knivblad som är utmärkt när bytet ska flås. Båda bladen har hårt specialstål som håller skärpan länge.

METOLIUS EZ-Open 2-blade levereras med
nylonfodral som enkelt fästs på bältet. 
Bladlängd kniv: 9 cm
Bladlängd buköppnare: 10 cm
Längd utfälld: 22 cm
Längd ihopfälld: 12 cm
Stålkvalitet: 9Cr18 – Hårt specialstål som håller skärpan länge
Vikt: 230 g (endast kniv)
www.gerbergear.com

Pris: 400kr

Produkt: Cassino Country Suede
Varumärke: Baron
Jag har under två års tid använt ett flertal olika väskor och vapenfodral från det välkända varumärket Baron. Vill du ha en riktigt snygg väska när du reser bort på jakt eller privat så är det Baron du ska kika på. Det finns ett antal olika vapenfodral och tillbehör som passar den aktiva och medvetna jägare.

För dig som reser bort på jakt.
Cassino Country Suede
4029 suede

Huvudfack: 1
Utvändig ficka: 1
Invändig ficka: 1
Axelrem: Ja
Lås: Ja
Volym: 50 L
49x35x24 cm
.
www.baron.se

Pris: Ca 4.000kr
Produkt: Skogsjacka X-Fit
Varumärke: STIHL Norden AB
Den nya generationen skyddskläder är här. Hela plagget i stretch och på de mest krävande ställena till och med 4-vägs stretch. Stora high viz partier och reflexer, vattentäta ficka och extra ventilation och många andra praktiska detaljer gör dessa plagg till de några av de mest avancerade och bekväma arbetsplagg på marknaden idag.

Perfekt för våra hundförare!
Som hundförare på tillexempel vildsvinsjakter känns det skönt att vara på säkra sidan. Vi har flera hundförare som använder dessa plagg under drevjakter och eftersök. Ett smart val.
www.stihl.se

Pris: Ca 2.900kr inkl moms.
Skogsjacka och midjebyxan X-fit -
X-tremt god passform,
X-tremt säkra och X-tremt skönaProdukt: Eftersökslampan Discovery-II
Varumärke: STIHL Norden AB
Den nya generationen skyddskläder är här. Endast 5 lagers skyddsinlägg i stretch. Hela plagget i stretch och på de mest krävande ställena till och med 4-vägs stretch. Stora high viz partier och reflexer och många andra praktiska detaljer gör dessa plagg till de några av de mest avancerade och bekväma arbetsplagg med sågskydd på marknaden idag.

Perfekt för våra hundförare!
Som hundförare på tillexempel vildsvinsjakter känns det skönt att vara på säkra sidan. Vi har flera hundförare som använder dessa plagg under drevjakter och eftersök. Ett smart val.
www.stihl.se

Pris: Ca 3.200kr inkl moms.Produkt: Eftersökslampan Discovery-II
Varumärke: Liotec AB
Här har vi ett mindre alternativ till
värstingen
Behemoth C12. En kraftig och lätt liten lampa som funkar perfekt för eftersök. Snabbfäste för pipan fungerar riktigt bra. Snabbt av och på.

Levereras med:
1 x Discovery-II ficklampa.
1 x Pipfäste i plast.
1 x Sladdtryck med tryckknapp.
1 x Tumströmbrytare (så lampan blir en vanlig ficklampa).

Ljusstyrka och brintid:
220 lumens i 240 minuter.
Batterityp: 1st Li-ion batterier (uppladningsbara) eller 2st CR123A batterier.
www.liotec.se

Pris: Ca 950kr

Produkt: Eftersökslampa Behemoth
Varumärke: Liotec AB
Att gå på ett svårt eftersök med dålig
utrustning är det värsta som kan hända
efter jakt. Som eftersöksjägare behöver
du något som verkligen fungerar
Vi kommer testa två olika lampor i vinter.

Levereras med:
1 x Urnabeam: Behemoth C12 - 10W ficklampa.
1 x Pipfäste.
1 x Sladdtryck med tryckknapp.
1 x Tumströmbrytare (så lampan blir en vanlig ficklampa).

Ljusstyrka och brinntid:
750 lumens, i mer än 110 minuter.
Batterityp: 4st CR123A batteri eller 2st 18650 Li-ion batterier.
www.liotec.se

Pris: Ca 1.550krProdukt: Contact GPS
Varumärke: Hundpejl med GPS funktion
Vi kommer från och med oktober att testa Contact GPS. Vi har flera hundförare som använder GPS på sina jakthundar. Vi tror starkt på produkten.

Positionering av hunden sker genom att jägaren med en enkel knapptryckning på sin mobiltelefon sänder en förfrågan till hunden via GPRS. Hundens position visas snabbt på kartan i telefonen med en röd markör. Positionen man själv befinner sig i visas med en blå markör.
www.followit.se
Pris: Ca 6.000kr


Produkt: Contact Pro
Varumärke:
Hundpejl

Vi har använt oss utav flera olika
produkter som Followit har tagigt fram.
Under sex år har vi använt Contact PRO
till vår tax. Under dessa år har vi inte haft ett enda problem med varken sändaren eller mottagaren. Det är hög kvalité till ett bra pris. Snåla inte när det gäller hund, spårutrustning, skyddsväst till hunden. Det känns tryggt att veta att utrustningen fungrerar som den ska.
www.followit.se
Pris: 5000kr

Produkt: Supreme Pro X
Varumärke:
Hörselskydd från MSA.

Supreme-seriens toppmodell. Framtagen för polis och militär. Ett optimalt skydd med hög förstärkning. Vattentäta mikrofoner. AUX-ingång och vattentätt batterifack. Båda kåporna avfasade för att passa höger- och vänsterskyttar. Avsedda för att användas i mycket väta. Genomgått IP 67 test hos Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut 2006.

www.fallowit.com
Pris: Ca 1.700kr

Produkt: Aimpoint Hunter 34S
Varumärke:
Rödpunktsikte.
Äntligen finns den efterlängtade Hunter serien
i butikerna. Passa på att skaffa ett riktigt bra
rödpunktsikte innan drevjakterna drar igår.
Finns i två olika storlekar. Lätt och smidig att fästa
på bössan med snabbfäste. Unna dig det bästa.
www.aimpoint.com
Pris: Ca 6.000kr

Produkt: Skinväskan Country Tote
Varumärke:
Baron.
Den här väskan är jag helt såld på sen ett år
tillbaks. En mindre väsa som är snygg både privat
som till jakten. Funkar perfekt under alla tänkbara
fågeljakter etc. Mer info om väskan finns på hemsidan.
www.baron.se
Pris: Ca 2.800krProdukt: Miniheadset PRO-P600LS
Varumärke:
Icom, tillbehör till PRO Hutnt
® F34.
Det här headsetet är ett måste för dig som äran
att äga en Icom F34
. Otroligt smidig att använda,
vattentålig, rejält fäste för montering i din radion,
gör att du ej råkar ut för onödigt brus. Bra för dig
som går som hundförare då den rejäla micken
snabbt går att koppla bort och rapportera.
www.icom.nu
Pris: 400kr

Produkt: Ascot Quilt Classics Jacka
Varumärke:
Chevalier.
En klassiskt quiltad jacka som passar lika bra i
storstan som på dom klassiska fasanjakter.
Jackan har en fyllning av polyester med ett
yttertyg i Ripstop. Jag använder både privat
och på jakt. En riktigt snygg jacka för din som vill
ha en finare modell av jakt och fritidsjacka i vår/höst.
www.chevalier.se
Pris: Ca 2.000krProdukt: Ascot Vest Quilt - Fågeljaktens A-O
Varumärke:
Chevalier - kollektion 2010
.
Man längtar tills duv och gåsjakten drar igång i
aug. En varm period där man vill ha så lite kläder
på sig som möjligt. Ett bra gömsle och det räcker
med en skjorta och den här västen för att du ska
kunna sitta på morgon/kvällsjakt. En snygg och
prasselfri väst som passar till all jakt. Bra kvalité.
www.chevalier.se
Pris: 995kr

Produkt: Kamouflagejacka av bästa kvalité
Varumärke:
Chevalier - kollektion 2010
Här kommer en fin nyhet som vi prövar just nu.
En skön tröja/pullover är självklart nödvändigt
som jägare. Underställ, skjorta, den här fina tröjan
och en väst så är man game från maj-okt.
Bra rörelsefrihet, mycket bra kvalité i sömmarna.
www.chevalier.se
Pris: 1.499kr

Produkt: Kamouflagejacka av bästa kvalité
Varumärke:
Chevalier - kollektion 2010
Den här kamouflagejackan är både snygg, håller
vind och vatten borta och är prasselfri. Perfekt till
vårbocken 2010 eller en sen sommarkväll på
grispasset. Fickorna är vattentäta och en kraftig
dragkedja. Otroligt skönt material. Ett måste.
www.chevalier.se
Pris: 1.995kr

Produkt: Kamouflagebyxor av bästa kvalité
Varumärke:
Chevalier - kollektion 2010
Själv är jag helt såld på bra kamouflagekläder.
Dom ska vara praktiska, tysta, lätta att rengöra,
vattentäta och framför allt snygga som med alla
andra plagg. Som jägare ska man skaffa det
bästa på en gång. Du kommer ångra dig om du
snålar på kvalitén. Vi använder samtliga byxor
och jackor från Chevalier. Dom håller i en evighet.
www.chevalier.se
Pris: 1.995kr


Egenskaper: Kamouflagebyxan 
2 benfickor
2 sidfickor
1 bakfickaProdukt: Kamouflagebyxor av bästa kvalité
Varumärke:
Chevalier - kollektion 2010
.
Som jägare åker man då och då bort på jakt.
Vad passar bättre än en slit tålig väska från Chevalier? Praktiska fack, snygg design och till
ett väldigt bra pris.
www.chevalier.se
Pris: 550kr

Produkt: Kamouflagebyxa.
Varumärke:
Chevalier
Det här en slitstark och bekväm byxa som lämpar sig mycket bra under tillexempel vårbocksjakten, varma nätter vid grisåtel mm. Just att det är resor i mindjan gör att man utan problem kan dra av och på sig byxerna smidigt. Sen är det ju kvalité på grejerna.
www.chevalier.se
Pris: Ca 1.750kr.


Egenskaper: Kamouflagebyxan 
2 benfickor
2 sidfickor
1 bakficka
Hög rygg för att motverka drag.


Produkt: Arizona GTX Pant.
Varumärke:
Chevalier
Det här en slitstark och bekväm byxa som lämpar sig mycket bra under tillexempel vårbocksjakten, varma nätter vid grisåtel mm. Just att det är resor i mindjan gör att man utan problem kan dra av och på sig byxerna smidigt. Sen är det ju kvalité på grejerna.
www.chevalier.se
Pris: Ca 2.229kr.


Egenskaper: Arizona GTX Byxa 
Gore-Tex® LTD Flanell Liner

Paraffinbehandlad polyester/bomull

Bakfickor

Benfickor

Framfickor

Förböjda knän

Förstärkningar i benens nederkant

Reglerbar i midjaProdukt: Arizona Patch Pant.
Varumärke:
Chevalier
En lätt och skön byxa som passar bra för både skogsvandring och jakt. Lätt att göra ren och håller kvalitén på topp. Vi använder också byxorna när vi går som hundförare. Fickorna fyller en bra funktion.
www.chevalier.se
Pris: Ca 1.095kr.

Egenskaper: Arizona Patch Pant

Paraffinbehandlad polyester/bomull
Bakfickor

Benfickor
Framfickor
Förböjda knän
Förstärkningar i benens nederkant

Karborre i benens nederkant
Produkt: Lätt jacka som är oslagbar för jakt.
Varumärke:
Chevalier
Vi har flera olika set från Chevalier och anser att Soft Shell är en klass för sig.
Den är perfekt under den tidiga delen av säsongen.
www.chevalier.se
Pris: ca 3.800kr

"ingår ej byxor" Byxorna kostar ca 2.500kr.
Produkt: Vinterjakan Upland.
Varumärke:
Chevalier
Vill man stå på pass utan att frysa och riskera att dagen blir förstörd så ska man satsa på kvalité till 100%. Det finns mycket skräp på marknaden men den här jackan lever upp till sitt ryckte.
www.chevalier.se
Pris: ca 5.000kr
"ingår ej byxor" Byxorna kostar ca 3.000kr.
Produkt: Brisbane windblocker
Varumärke:
Chevalier
Den här windstopper jackan är oslagbar att ha under jakten. Vi använder den från maj till mars. Bra rörlighet och håller värmen inne när det blåser kallt.
www.chevalier.se
Pris: ca 1.100kr
Produkt: Chairpack
Varumärke:
Chevalier
Denna trogna ryggsäck har under 2år använts ca 300 gånger och är fortfarande som ny. Ska du köpa ryggsäck så köp en Chairpack, den är inte så stor och klumpig som dem brukat vara. Den har bra med utrymme - ca 50L, fack som fyller funktioner o inte minst håller ute väta och smuts med praktiska låsfunktioner.
www.chevalier.se
Pris: ca 1.400kr
Produkt: Anorak Mosquito - Kamouflage - nyhet
Varumärke: Pinewood
Anorak Mosquito - Kamouflage - nyhet
Lätt, slitstark och luftig anorak som håller myggen borta från ansiktet. Borstat elastiskt trikåmaterial
som gör anoraken extra följsam samt oerhört tyst. Ärmficka med signalorange bindel. Vattenavstötande impregnering. Avtagbart myggnät som smidigt stoppas ned i dold ficka. Flertalet fickor med dragkedja.

Finns i Realtree APG® samt Advantage Timber®.
www.pinewood.se
Pris: ca 800kr

Produkt: Jacka Westfold - Kamouflage
Varumärke:
Pinewood
Lätt 2-lagers, vind- och vattentät skaljacka. Tejpade sömmar samt lätt/luftigt ”air-ventilation” foder. Avtagbar kapuschong samt dubbla radiofickor. Extra dragkedjeförsluten ventilations-öppning under ärmhål. Finns i Realtree APG® samt Realtree Hardwoods Blaze®.

Vattenpelare:15.000 mm   Andas: 8.000 g/m2/24h.
www.pinewood.se
Pris: ca 1.300kr

Produkt: Fleecejackan Nordkap
Varumärke:
Pinewood
En behagligt skön och tunnare fleecejacka med hel dragkedja i ”anti-pilling” fleece. Kan användas som en lättare jacka eller som ett förstärkningsplagg. Går utmärkt att fästa in i jacka 9094 Idaho samt jaktjacka 9981 Mufflon som extra värmande foder. Bröstficka. Reglerbar i nederkant.

Finns i svart, grön, offwhite, röd och jaktbrun.

Finns även i signalorange Realtree Hardwoods Blaze® och Realtree APG®.
www.pinewood.se
Pris: ca 350kr

Produkt: Ansiktshuva
Varumärke:
Pinewood
Funktionell huva för jägaren eller övrigt vinterbruk. Öppningar för ögon och mun. 100% akryl.

Finns i grön samt vit.
www.pinewood.se
Pris: ca 150kr
Produkt: Fleecejackan Ontario Membran
Varumärke:
Pinewood
Pinewood har ett flertal riktigt fina produkter att införskaffa till kommande säsong. Vi använder den här jackan under vår och varma vinterdagar när man går som hundförare. Bra fickor för ammo och radio.
www.pinewood.se
Pris: ca 1.000kr
Produkt: Signalväst
Varumärke:
Pinewood
En riktigt skön signalväst som vi använder som hundförare. Slitstark, lätt att tvätt och sen är den snygg och värmande med ett skönt lager fleece.
www.pinewood.se
Pris: ca 400kr
Produkt: Skinväskan från Barbour
Varumärke:
Barbour
.
Res med klass till den fina jakten. Barbour har väldigt snygga produkter för dig som vill ha det bästa inom konfektion. Mycket bra kvalite.
www.barbour.com
Pris: Ca 4.200krProdukt: Blandat
Varumärke:
Barbour
Barbour har allt vad en modemedveten jägare kan önska sig. Det finns ett bra utbud till både jakt och privat. Vi ser fram emot vårkollektionen 2009.
www.barbour.com
Produkt: Jackan Berwick
Varumärke:
Barbour
Klassisk jacka från favoriten Barbour.
Använder den privat och till jakt.
www.barbour.com
Produkt: Storm Half Zip
Varumärke: Barbour
Snygg tröja som passar till en fodrad väst och en snygg skjorta. Förstärkta axlar och förstärkt krage.
Läs mer på deras hemsida.
www.barbour.com
Pris: ca 1.000kr
Produkt: Stilrena skjortor från Farlows
Varumärke:
Farlows
Jag gillar skjortor och har fastnat för bland annat märket Farlows. Tyvärr så finns dom snyggaste skjortorna och varumärkena i England men då och då hittar man dessa i välsorterade butiker.
www.farlows.co.uk
Pris: Ca 890kr
Produkt: Stilrena skjortor från Viyella
Varumärke:
Viyella
Utbudet på snygga skjortor är enormt från Viyella.
Rätta färgerna, det tjocka tyget, färstärkt nacke gör dem till en klart favorit. Skjortor kan man inte få för många av.
Finns på Walterborg mdfl
Pris: Ca 800kr - 1.000kr
Produkt: Cassion
Varumärke:
Baron
Djursholms Jakt och företaget Baron har samarbetat i snart 3år. Vi har flera fina produkter från Baron och varje gång man använder dessa blir man lika nöjd. Väskor, vapenfodral mm. Finns på Walterborg.
www.baron.se
Pris: 1.800kr


Produkt: Pattronbälte
Varumärke:
Baron
Att en så simpel sak som ett patronbälte kan vara så snyggt? Ett självklart val för dig som jagar mycket fågel. Skaffa till våra fågeljakter i aug-sep.
www.baron.se
Pris: 600kr


Produkt: Keps
Varumärke:
Lock & Co
Jag har under den senaste tiden blivit en flitig användare av så kallade "gubbkepsar". Det är snyggare än en mössa vill jag påstå och sen värmer dem bra under kalla dagar. Ett plagg som passar bra till alla jakter och även privat

"jakt är en livsstil".
www.lockhatters.co.uk
Pris: 700kr
Produkt: Stövlar av hög kvalité
Varumärke:
LaCrosse
LaCrosse är ett amerikanskt företag som sedan 1897 tillverkat skor för utomhusarbete, jakt och friluftsliv. LaCrosse gör stadig a och rejäla kängor och skor som är vattentäta, hållbara och varma. LaCrosse kängor och skor riktar sig till alla som arbetar utomhus eller trivs i naturen. Framförallt fokuserar LaCrosse på att ge dig värde för pengarna, för ett bra pris får du funktionella skor med alla finesser du behöver. LaCrosse stövlar och kängor är perfekta för fiske, jakt, vandring och alla dina fritidsaktiviteter.

www.walterborg.se
www.lacrosseeurope.eu
Pris: 1.300kr
Produkt: Hörselskydd Soundscope pro-tech Ihunt
Varumärke:
Starkey Sweden AB

Starkey lanserar en ny version av det individuella aktiva hörselskyddet Soundscope.
Soundscope pro-tect iHunt, Nu med ny digital krets med bättre ljudkvalitet, digital vindbrusreducering, fler program för fler situationer och med samma överlägsna komfort och funktion som tidigare modell.
www.soundscope.se
Pris: 7.000kr

Produkt: Avståndsmätaren Nikon Laser 550AS
Varumärke:
Nikon
Sedan februari 2009 samarbetar Djursholms Jakt med företaget Nikon. Vi kommer under mars att få en Nikon Laser 550AS. Den är mycket bra att ha under vakjakter, smygjakter på bock, planera tornbyggen och avstånden till viktiga skjutvinklar.
www.nikon.se
Pris: 4.300krProdukt: Zeiss Victory Diavari
Varumärke: Carl
Zeiss
Från Zeiss kommer värstingkikarna på löpande band. Här är nått för dig som enbart nöjer dig med det bästa. Utbudet är stor och du kommer garanterat att hitta din drömkikare. Smakar det så kostar det. Du som gillar att vaka räv och gris ska sitta med ett Zeiss. Oslagbart helt enkelt.
www.zeiss.se
Pris: 14.000- 19.000kr
Produkt: Zeiss Victory PRF
Varumärke: Carl
Zeiss
För professionella användare med högsta krav på precision och låg vikt, introducerar nu Carl Zeiss ett högprestanda instrument inom optoelektroniken - Victory 8x26 T* PRF - världens första digitala laseravståndsmätare med självjusterande LED display och integrerad ballistisk kalkylator som direkt visar hur mycket man behöver hålla upp för aktuell ammunition och avstånd.
www.zeiss.se
Pris: 6.500kr
Produkt: Handkikaren Zeiss Conquest 8x30 T
Varumärke: Carl
Zeiss
En klassiker när man sitter på pass och ser något röra sig där ute på fältet är att man tar upp bössan och tittar i kikaresiktet. Detta ska man undvika och istället använda en bra handkikare. Den här kikaren är bra att ha under smygjakter på bock mm. Den har ett enormt bra ljusinsläpp långt in på småtimmarna.
www.zeiss.se
Pris: 7.000kr
Produkt: Hörselskydd
Varumärke:
Peltor
Vi tycker att Peltor erbjuder bra hörselskydd till jakt och skytteträning. Bra passform, funktion, långvariga batterier. Helt enkelt allt det du behöver ha.
www.peltor.se
Pris: 1.350kr
Produkt: Radio 155
Varumärke:
Icom
Vad ska man köpa för radio är det ca 100 pers som frågat oss. Alltid samma svar: Köp en Icom så har du det som behövs. Flera bra funktioner, bra tillbehör och en kvalité utöver det vanliga.
www.icom.nu
Pris: 2.895kr
Produkt: Rödpunksikte
Varumärke:
Aimpoint
Här är ett bra sikte till dig som har halvautomat, kombi, drilling eller en bössa med kort låda. Aimpoint har flera fina modeller. Bra att ha när du jagar vilt som kommer snabbt. Lätt att montera och skyttet blir lite roligare också. Testa en Aimpoint.
www.aimpoint.com
Pris: 3.700kr
Produkt: Foderspridare
Varumärke:
Accu Feeder från Jakto.se
Vi har ett flertal foderstationer runt om på våra marker. Det blir många resor bara för att fylla alla fodertunnor mm. Att ha bra och pålitlig foderspridare som håller grisarna mätta och glada är guld värt när man inte har tid att åka upp på flera gånger i veckan.
www.jakto.se
Pris: 1.600kr
Produkt: SP 88 Vapenskåp med kodlås
Varumärke:
Scandinavian Safe
Här har du ett redigt skåp med bra säkerhetsfunktioner. Kodlås, brandbox och rätt storlek för att kunna nyttja fullt ut. Det är inte bara vapen och ammo som man vill kunna låsa in. Finns en uppsjö av fina modeller på deras hemsida.
www.scandinaviansafe.se
Pris: 8.200kr
Produkt: Alpha Intelligent Light,
Varumärke:
Silva Sweden

Utan intelligens spelar effekten ingen roll!
Därför introducerar vi Silvas Alpha Intelligent Light®. Med dess tre ljuskällor har Silvas Alpha-pannlampa satt en helt ny standard för mobil belysning med en unik ljusbild; Silva Intelligent Light®. Alpha distribuerar ljuset dit du verkligen behöver det och gör det möjligt att springa eller cykla snabbare i mörkret. Flodljus lyser upp området närmast dig så att du ser var du sätter fötterna. För att underlätta snabb framfart lyser ett fjärrljus upp vägen framför dig på upp till 150 meters avstånd. Smart batteriteknologi ger lång brinntid samt berättar hur mycket effekt som finns kvar i batteriet.
Pris: 4.500kr


Produkt: XCL Headlamp,
Varumärke:
Silva Sweden

Silva XCL är en vidareutveckling av de populära pannlamporna från Silva, 478 och 480, som flitigt används och uppskattas av hårt tränande atleter, orienterare och proffsanvändare i hela världen. Den nya pannlampan, och det faktum att pannlampan kan monteras både på en hjälm och på ett cykelstyre med fästena som extra tillval, gör Silva XCL till ett utmärkt val för den seriösa multisportaren. Uteffekten kan lätt växlas mellan två halogenlampor, 10 W och 20 W, med en omkopplare på pannlampan. Det är värdefullt att kunna ställa in efter terräng och hastighet och är även användbart för att spara batteri när det behövs.

Pris: Ca 2.000krProdukt: Eftersökslampan Silva 480
Varumärke:
Silva Sweden
Silva Sweden har några av dom bästa pannlamporna på marknaden. Just denna modell är extremt bra för oss som går eftersök eller vill ha ett rejält ljus när man går genom skogen. Det Finns många bra modeller på Silvas hemsida. Två andra modeller är lampan LX och
Alpha Intelligent Light®.
www.silva.se
Pris: 2.600kr, med det stora batteriet.
Produkt: Multiverktyget Radius
Varumärke:
Gerber Gear
Att ha ett funktionellt multiverktyg i ryggsäcken är en bra investering. Oväntade saker kan hända i skogen och då är det bra att ha en Radius.
Starkaste verktyget på marknaden.
www.gerbergear.com
Pris: 760kr
Produkt: Blaser R93 Offroad
Varumärke:
Blaser
Efter att ha prövat en hel del bössor så har jag nu hittat rätt. Det här är det som gäller om man vill ha en tätskjutande studsare med snabb repetering. Du har också möjligheten att byta pipa till olika kalibrar. Den här bössan byter man aldrig ut.
www.normark.se
www.blaser.de
Pris: Ca: 23.000kr